Direct naar de content

Transcriptie intro en slachtoffer

Intro

Visueel: Een vriendelijke persoon staat in een lichte studio. 

Ruben Dingemans: Online criminaliteit. Je ziet zeker meteen hackers voor je in capuchons, die razendsnel op toetsenborden tikken en ingewikkelde codes gebruiken om systemen te kraken. Nou, in het echte leven is het eenvoudiger, en daarom juist zo gevaarlijk. 

Vandaag gaan we samen de echte wereld van online criminaliteit verkennen en leren hoe je jezelf en je gegevens online kunt beschermen. Maar dit is niet zomaar een video. Het is interactief, wat betekent dat je actief deelneemt door te kiezen en te klikken. Best interessant, toch?

Om te beginnen, heb je de mogelijkheid om een video op maat te ontvangen. Daarvoor hebben we alleen wat gegevens van je nodig. 

Visueel: Er komt een keuzescherm tevoorschijn.

Klik hier links op de knop 'Voer Informatie In', of als je dat liever hebt, klik rechts op 'Ga Door Zonder Informatie'. Je mist bij deze laatste optie dan wel de extra informatie die voor jou heel interessant kan zijn. 

Ruben Dingemans: Wacht even! Je hebt geklikt op het invoeren van meer informatie. Dit had je eigenlijk niet moeten doen!

Visueel: Ruben Dingemans maakt een stopgebaar.

Ruben Dingemans: Je moet super voorzichtig zijn met het delen van je gegevens op het internet. Je weet nooit wie er aan de andere kant zit! 

Maar zonder gekheid dit keer, we kunnen de video wel degelijk persoonlijker maken. Kun je aangeven wat je allereerste mobiele telefoon was? Was het eerder zoiets of begon je meteen met een smartphone?

Visueel: Twee knoppen verschijnen op het scherm: Nokia 3310 animatie en smartphone animatie. Ruben wijst ernaar.

Keuze smartphone

Keuze Nokia 3310

Terug