Direct naar de content

Handige tips

Maak aparte WIFI-punten (ook wel Access Points genoemd) aan voor medewerkers en gasten. Maak hier moeilijke wachtwoorden voor, bij voorkeur zelfs wachtzinnen. Gebruik alleen vertrouwde wifinetwerken als je aan de slag gaat.

Verander je wachtwoord regelmatig. Gebruik zinnen in plaats van woorden. Wachtwoorden moeten minimaal uit 12 karakters bestaan (hoofdletters, cijfers, tekens en spaties). Voeg twee-factor-authenticatie toe. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor al je accounts. Maak er verschillende wachtwoorden voor aan en sla ze op in een passwordmanager.

Een foutje is menselijk. Maar als je personeel getraind is om echt van nep te onderscheiden, dan is de kans dat jouw onderneming gehackt wordt veel kleiner. Een klein begin is het blokkeren van automatische downloads in e-mails. Laat ze ook kennisnemen van de e-learning en tips op deze site, waardoor ze phishing eerder herkennen.

Zorg voor back-ups van data op externe beveiligde servers, dus niet binnen je bedrijfsnetwerk. Het zorgt ervoor dat je snel weer up and running bent na een eventuele hack. Je IT partner kan je daar alles over vertellen.

Alle systemen liggen er vaak uit als je gehackt wordt, print daarom je belangrijke informatie. Onder 'downloads' vind je posters met- en over het opschrijven van belangrijke informatie.